KWH huurlabel

Opdracht:  Voorbereiden van Woonbedrijf op het behalen van het KWH huurlabel door 1) de resultaten van de meting van vorig jaar te presenteren, 2) met de organisatie een verbeterplan te maken en te bewaken en 3) een communicatieplan in aanloop van de KHW meting op te stellen.

Resultaat:  De organisatie is in beweging bracht naar en op scherp gezet voor de meting van het KWH huurlabel. Management is aan de slag om te verbeteren wat er verbeterd moet en medewerkers zijn geïnformeerd en betrokken. Ze zijn zich bewust(er) van de eigen ambitie: huurders die een woning hebben, én tevreden zijn met de kwaliteit van de dienstverlening.

Rol:  Projectcoach

Aanpak:  De toegevoegde waarde van PIT2Projects lag in het vermogen om het project structuur te geven en in beweging te brengen. De opdrachtgever zei: ‘Ze heeft het vermogen om te schakelen naar wat anderen zeggen (en niet zelf gehoord willen worden), ze weet het probleem snel scherp in beeld te brengen en om te zetten in concrete daden en weet proactief de weg te vinden. En ze is gemakkelijk te benaderen.’. Ik heb in ’t project nauw samen gewerkt met de kwaliteitsmedewerker om te garanderen dat ze de aanpak steunt én om overdracht te versoepelen.

Opdracht: Het ontwikkelen en geven van een training op maat voor senior-medewerkers van een afdeling onder meer verantwoordelijk voor incasso en servicekosten. Met deze training willen de senior-medewerkers een stap zetten in hun eigen ambitie en de ambitie van de afdeling dat ‘… de collega’s van Woonbedrijf ons bij projecten natuurlijk, als vanzelf en op tijd inschakelen. Om dat te bereiken kunnen we zelf ook wat doen, en dat is onszelf professionaliseren tot collega’s waar je een goed advies van krijgt, collega’s met het vermogen om kritisch en constructief mee te denken, collega’s waar je afspraken mee kunt maken en collega’s die niet alleen hun vak als de beste kunnen maar ook snappen wat het is om te werken in een projectmatige omgeving.’ .

Resultaat: Een vierdaagse training waarbij de theorie van projectmatig werken wordt afgewisseld met persoonlijke ontwikkeling. Immers, het uitstippelen van een project op papier is één, de werkelijkheid is altijd anders dan bedacht en hoe ga je daar mee om?

'Interactief. Ik heb geleerd dat als je stilstaat bij een opdracht, er veel meer vragen te stellen zijn dan ik ooit had verwacht. Prettig om tijd te nemen om met collega’s over het werk te praten, ook al is het razend-druk.'

Rol: Trainer samen met Henk Elich, trainer-acteur.

Aanpak: We hebben de deelnemers naar hun behoefte gevraagd en deze behoefte is vertaald in een programma dat:

  • maximaal ruimte biedt voor het inbrengen van eigen vragen
  • de ‘harde’ kant van projectmatig werken afwisselt met de ‘zachte’ kant
  • de senior-medewerkers uit alle teams aan elkaar verbindt door in de training met elkaar aan de slag te zijn in wisselende samenstellingen
  • de deelnemers uitnodigt om te reflecteren en daardoor zichzelf beter te leren kennen – hoe doe ik het nou? en wat is daarvan het effect?
  • gericht is op ‘leren door te doen’ eerder dan ‘leren door te luisteren